VoetenWat is voetreflex therapie?

Alle delen van het lichaam, zoals de huid, de spieren, de botten, zenuwen en alle organen hebben een reflexzone op de voet. De voet weerspiegelt dus het hele lichaam. Door massage van de reflexzones kunnen blokkades die zich in het lichaam hebben gevormd worden opgeheven. Wanneer blokkades zijn opgeheven is het lichaam in staat zichzelf te genezen. Voetreflexmassage is er dus op gebaseerd om uw lichaam te helpen genezen. Voor elke lichamelijke klacht is een passende reflexzonebehandeling op de voeten mogelijk. Ook voor kinderen en zwangere vrouwen is voetreflexologie een geschikte behandeling.

Waarom een voetreflexbehandeling?

Wanneer u bepaalde klachten wilt laten behandelen kunt u voor een voetreflexbehandeling kiezen. Het kan gaan om spierklachten, orgaanklachten, zoals spastische dikke darm of blaasontsteking, maar bijvoorbeeld ook artrose of osteoporose. Voor iedere klacht is er een passende behandeling. Bij diverse klachten kunt u ook voedingsadviezen krijgen om uw klachten ook middels (gezonde) voeding aan te pakken.

Het is tevens mogelijk om de voeten een anti-stress-behandeling te geven, waarbij de behandeling gericht is op ontstressen en ontspanning.

Wanneer u zwanger bent kan voetreflex helpen om gemakkelijker door de eerste 3 maanden heen te komen door zwangerschapsgerelateerde klachten te behandelen. Daarnaast kan voetreflex helpen de bevalling gemakkelijker te laten verlopen en kan het ontspannend werken voor moeder en kind. Voor zwangere vrouwen is er een speciale voetreflexbehandeling.

Voor vrouwen in de overgang kan voetreflexologie helpen om de hormoonspiegels in balans te brengen en zo klachten te verminderen. Ik ben tevens SDDO®-therapeute en o.a. gespecialiseerd in de behandeling van vrouwen met overgangsklachten.

Wat gebeurt er tijdens een behandeling?

Ik ga er tijdens mijn behandeling altijd van uit de mens als geheel te behandelen en niet alleen de gedeeltes op de voet waar zich de pijn of de klacht bevindt. Sommige klachten hebben een relatie met elkaar, vandaar dat u vooraf een aantal vragen worden gesteld en ook tijdens de behandeling zal ik u vragen stellen om een zo goed mogelijk behandelplan op te kunnen stellen.

Tijdens de behandeling is het belangrijk dat u zich zo goed mogelijk probeert te ontspannen, het kan zijn dat u tijdens de behandeling merkt dat u meer gaat transpireren, koud of juist warm wordt of slaperig wordt. Dit heeft te maken met het feit dat het lichaam door de voetreflexbehandeling afvalstoffen kwijt raakt. Vertel mij wat u tijdens de behandeling ervaart.

Na de behandeling

Na de behandeling is het goed om veel water te drinken om zo het lichaam te helpen afvalstoffen af te voeren. Het kan zijn dat u in de dagen na de behandeling merkt dat uw urine donkerder gekleurd is, dat u meer ontlasting heeft of meer transpireert. Deze bijwerkingen zijn niets om u ongerust over te maken, want het betekent dat er een proces in uw lichaam in gang is gezet om afvalstoffen kwijt te raken en blokkades op te heffen.

Voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen.

Voetreflex en zwangerschap

Ook tijdens de zwangerschap kunt u voetreflexbehandelingen ondergaan, mits dit gebeurt bij een goed opgeleide voetreflextherapeut. Voetreflex helpt bij zwangerschapgerelateerde klachten zoals: rugpijn, gewrichtsklachten, vocht vasthouden, misselijkheid, vermoeidheid, veel plassen en hoofdpijn. Ook kan voetreflex in de eerste 3 maanden van de zwangerschap helpen om zwangerschapsklachten te voorkomen. Daarnaast kan voetreflex helpen de bevalling gemakkelijker te laten verlopen. Een voetreflexbehandeling tijdens de zwangerschap is anders dan een reguliere voetreflexbehandeling, omdat er bepaalde zones op de voeten bij zwangerschap beter wel of juist niet behandeld worden.

Er is een speciaal behandeltraject voor zwangere vrouwen met een maandelijkse speciale voetreflexbehandeling, voedingsadviezen, tips en supplementenadviezen, om er voor te zorgen dat je jouw zwangerschap zo gezond mogelijk doorloopt. De laatste behandeling vindt plaats tussen week 38 en 40 en is er op gericht om je lichaam klaar te maken voor de bevalling. Voor dit behandeltraject van 9 behandelingen betaal je nu geen € 360,00, maar slechts € 320,00 (dus 1 behandeling is gratis) bij betaling ineens.

Wilt u meer weten over het behandeltraject of voetreflexologie bij zwangerschap, stuur me dan even een email: info@natuurgeneespraktijk.nl

Voetenverwenbehandeling

Heeft u op dit moment geen specifieke klachten, maar wilt u toch graag kennismaken met voetmassage, kunt u een voetenverwenbehandeling ondergaan. Bij deze behandeling gaat het vooral om ontspanning middels diverse massagetechnieken die op de voeten worden toegepast, daarbij worden de belangrijkste zones op de voeten gemasseerd. In combinatie met een scrub of masker is deze behandeling een ware weldaad voor uw voeten!

Een zeer ontspannende en zachte massage is de massage van de voeten met de Vital Feet Bowl en de Vital Feet Ghee. Met een speciaal kommetje en een speciale kruidenpasta worden de voeten gemasseerd. Deze massage werkt opwekkend, geeft evenwicht en werkt zuiverend. De circulatie verbetert, afvalstoffen worden afgevoerd en vermoeidheid verdwijnt.

Voor prijzen zie de Prijslijst.