MetamorfosemassageWat is metamorfosemassage?

Metamorfose massage is een zachte methode, waarbij aanraking van de reflexzone van de wervelkolom op de voeten, de handen en het hoofd plaats vindt dat leidt tot bewustwording, genezing en spirituele groei. De wervelkolom van de voet correspondeert met de plek waar de chakra’s zitten en met de periode van de zwangerschap. Bij problemen ontstaan tijdens de zwangerschap is het heel goed metamorfosemassage toe te passen, vooral in de eerste 20 weken van de zwangerschap. Bij zwangere vrouwen die zwangerschapsgerelateerde klachten hebben, helpt de metamorfosemassage. De metamorfose massage is een techniek die de verbinding herstelt tussen lichaam (aarde) en geest. Blokkades worden opgeheven, zodat het lichaam (en de geest) vrij is om zich verder te ontwikkelen.

De behandeling op de voeten brengt de chakra’s in beweging, waardoor blokkades losgelaten worden, de behandeling op de handen zorgt ervoor dat de vrijgekomen energie weer gebruikt wordt (handelen) en de behandeling op het hoofd zorgt ervoor dat men zich bewust is van wat er allemaal aan het veranderen is.

De Werkgroep Metamorfose Massage Nederland beschrijft metamorfosemassage als volgt:
“Een mooi beeld om uit te leggen waar het bij een metamorfose massage om gaat, is de transformatie va een rups in een vlinder. De rups leeft zijn rupsenleven tot hij op een gegeven moment een cocon om zich heen gaat spinnen. In die cocon voltrekt zich de metamorfose van rups naar vlinder. De rups wordt wat hij als mogelijkheid in zich heeft en om dat te doen trekt hij zich terug in een cocon. Veel mensen hebben – net als de rups – kwaliteiten en talenten die ze niet tot uitdrukking brengen, omdat er belemmeringen zijn die dat tegenhouden. Een metamorfose massage helpt je om in jezelf naar binnen te gaan en daar te ontdekken wat je ten diepste bent. Als je je kwaliteiten en talenten gaat ontdekken en je belemmeringen onder ogen kunt zien, kun je worden zoals je bedoeld bent. Metamorfose massage wil daarbij een hulpmiddel zijn. Een liefdevolle aanraking – zonder oordeel en zonder verwachtingen – langs de reflexzones van de wervelkolom kan je in contact brengen met de mogelijkheden die in je aanwezig zijn.”

De massage

Tijdens een metamorfose massage word u op uw gemak gesteld met rustige muziek en een stoel waarin u lekker kunt liggen of zitten. Allereerst ondergaan uw voeten de metamorfosemassage, elke voet 20 minuten, vervolgens de handen, elke hand 8 minuten en tot slot het hoofd, 10 minuten.

Is de metamorfosemassage geschikt voor iedereen?

Ja, de metamorfosemassage is zacht en volkomen veilig, ook voor kinderen en zwangere vrouwen (gedurende de hele zwangerschap). Het helpt bij zwangerschapsgerelateerde klachten, bij spanningen, bewustwording, bij kinderen met bijvoorbeeld ADHD en autisme en het wordt veel gebruikt bij terminale zieken voor ontspanning en pijnverlichting.

Voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen.

Voor prijzen zie de Prijslijst.